5 Ekim 2018 Cuma

Kolay mantı açma yöntemi

       Sizlerde benim gibi, aklına mantı düşünce “bi yapan olsa da yesek yaa” diyenlerden misiniz? Yada hazır mantı alıp suya salanlardan ? Mantı çok güzel evet ama yapmaya gelince bizlere hep çok zor, meziyetli gibi gelir. Bu zamana kadar bana da öyle geliyordu. Kolay mantı olmaz diye düşünüyordum. Mantı zor olmalıydı sanki. Ta ki bu tarifi yapana kadar. Pratik mantı varmış gerçekten. Hamuru ve iç harcını hazırlayın. Gerisi kolay.
 MALZEMELER
İç harcı için 



-1 soğan 
-500 gr kıyma
-yarım çay bardağı su
-tuz
-kırmızı toz biber

Hamuru için





-3 su bardağı un
-1 yumurta 
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un

TARİF
•soğanı minik minik doğayalım
•kıymayla soğanı bir kapta karıştıralım
•tuz ve baharatlarını ekleyelim 
•kolay iç yapılabilmesi için yarım çay bardağı suyu da ekleyip yoğuralım. İç harcımız hazır. 
•3 su bardağı un, yumurta ve tuzu bir kapta karıştıralım
•karışıma yavaş yavaş su ekleyip yoğuralım 
• hamur kıvam alınca 5 dk dinlendirelim
•hamuru 3 parçaya bölelim
•hamuru açıp uzun şeritler halinde keselim 
•kestiğimiz ince uzun şerit gibi hamurların içine kıyma koyalım


•Gül böreği yapar gibi düşünün
•hamurun ağzını kapatalım 
•diğerlerini de aynı şekilde rulo yaptıktan sonra bıçak yardımıyla keselim 


•tencerede su kaynatalım ve tuzunu atalım
•kestiğimiz mantıları kaynar suya atalım 15 dk kaynatalım 



İşte hazır afiyet olsun.

**korkmayın içi kesinlikle dağılmıyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder