İşte böyle akşamlara yakışacak nefis elmalı turta tarifi var elimde. Elmalı turta kıyır kıyır mı seversiniz yoksa hafif nemli mi? Ben kıyır kıyır olmasını tercih ederim. O yüzden size bu tarifimde tereyağlı tart hamuru ağızda dağılacak bir turta anlatıyorum. Tarife birebir uyarsanız, mutlu sona ulaşacaksınız emin olun.
MALZEMELER
-8 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-3-3. 5 su bardağı un (ekleme yada çıkarma yapabilirsiniz)
İçi için:
-3 elma
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 çay kaşığı tarçın
-1 su bardağı dövülmüş fındık(koymasanızda olur)
TARİF
•iç harcını hazırlamakla başlayalım. Şeker ve elmaları bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim piştikten sonra tarçın ve fındığı ekleyelim karıştıralım
•hamur için un hariç bütün malzemeleri kaba alıp karıştıralım ve 3 e bölelim. Parçalardan birini buzluğa atalım
•kalan hamuru tart kalıbına yada yağlanmış, yağlı kağıt serilmiş küçük yuvarlak borcama yayalım
•hamurumuzu 5 dk 180 derece fırında pişirelim
•fırından alıp hazırladığımız elmalı harcı yayalım
•üzerine buzluğa attığımız hamuru alıp rendeleyelim
•180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim

Afiyet olsun 😋
•hamur için un hariç bütün malzemeleri kaba alıp karıştıralım ve 3 e bölelim. Parçalardan birini buzluğa atalım
•kalan hamuru tart kalıbına yada yağlanmış, yağlı kağıt serilmiş küçük yuvarlak borcama yayalım
•hamurumuzu 5 dk 180 derece fırında pişirelim
•fırından alıp hazırladığımız elmalı harcı yayalım
•üzerine buzluğa attığımız hamuru alıp rendeleyelim
•180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim
Afiyet olsun 😋
İçinde elma olan tariflere bayılıyorum. Harika bir lezzet :)
YanıtlaSilEvet kesinlikle harikaaa deneyin çok seveceksiniizzzz
YanıtlaSil