18 Eylül 2018 Salı

Tane tane pirinç pilavı/ rice






Selamun aleyküm arkadaşlar 
      Malum pirinç pilavı sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Yemeklerin yanına ondan daha fazla hiç bişey yakışmaz. Ne makarna ne bulgur pilavı pirinç pilavının yerini tutmaz. Hele ki tane tane tereyağlı bir pirinç pilavı tek başına bile ana öğün olmaya adaydır😋.  Tane tane pilav yapmak isterseniz buyurun tarife.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 
1 çay bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı kaynar su
3 çay kaşığı tuz 
TARİF 
• öncelikle tereyağımızı tavaya alıp eritiyoruz 
•şehriyeleri ekleyip rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz 
•şehriyeler koyulaştıktan sonra yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz 
•üzerine tuzunuda atıp 10 dk kadar pirinçler saydam rengini alana kadar kavuruyoruz 
• üzerine kaynamış suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz 
•5 dk yüksek ateşte pişirdikten sonra ocağın suyunu kontrol edip ocağın altını en kısığa alıp 30 dk da öyle pişiriyoruz. 
 
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder