Size bu zamana kadar yediğiniz kekleri unutturacak bir tarifle geldim. İnanın bu keki yerken ağzınızda lokma var mı yok mu anlayamıyorsunuz bile. Öyle yumuşak, öyle kabarık ki. Pamuk şeker gibi eriyor ağzınızda. Hani annelerimiz bişeyi anlatamadığında çocuğun olunca anlarsın derlerya buda öyle bişey. Bu keki deneyip tadınca anca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu aralar taktım renkli hamur işlerine. Basitinden poğaça yerken bile bi eğlence arıyorum renk arıyorum içinde nedense. İçimdeki çocuğun hala yaşıyor olması sevindirici. Hazır bu yumuşak kek tarifini bulmuşken dedim bunu hem gözümüze hem midemize şenlik haline çevirelim. Yine Japonyada denenmiş tabi bu deco Chiffon Cake olarak geçiyor. Daha önce de deco roll cake ve konel Bread denemiştim hatırlarsanız. İnanılmaz keyifli İnsanlar gerçekten bir gün gitmek kurslarına katılmak çok isterim. Neyse gittim manava bi koşu ıspanak aldım. Çok şükür ki kış mevsimindeyiz de her yerde ıspanak bulabiliyoruz. Evde de pancarım vardı koydum ocağa kaynattım. Biraz da kakao olunca oldu bu iş değmeyin keyfime. Başlayalım o zaman şifon kek yapmaya
MALZEMELER
-5 adet yumurta
-5 kahve fincanı şeker
-5 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı süt yada su
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-1 çimdik tuz
-8 damla limon suyu
TARİF
•öncelikle yumurta beyazlarını içine tuz ve limon suyunu ekleyip baya krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. 5 6 dakika kadar sürüyor bu işlem.
•daha sonra yumurta sarılarını şekerle beraber krem gibi olana dek çırpıyoruz. Sonra içine süt ekliyor biraz daha çırpıyoruz.
•un, kabartma tozu ve vanilyayı ince bi elekten geçirerek yumurta sarılarına ekliyoruz
• krem şanti kıvamına gelen yumurta aklarını diğer karışıma 3 seferde ekliyoruz.
•hamurdan çok az pembe yanak için çok az göz siyahı ve ağız için azıcıkta Beyaz gözler için kenara ayırıp kalan hamuru ıspanakla karıştırıp yeşil hale getiriyoruz.
•yanak için ayırdığımız hamuru da pancar ile pembeye boyuyoruz.
•son olarak ağız için bol kakao ekliyor ve karıştırıyoruz.
•yeşil hamuru kelepçeli yuvarlak kaba boşaltıyoruz
•beyaz hamuru içini oyduğumuz 2 adet yumurta içine sıkıyoruz
•pembe ve siyah kek hamurunu ise ince uzun şekilde tepsiye döküyor normal tepsi keki gibi pişiriyoruz. Zaten çok az yer kaplıyor.
•160 derece fırında 40-45 dk arası pişmeye bırakıyoruz.
•Çıktıktan sonra ise şekil vermek sizin hayal gücünüze bakar ☺️
•biliyorum çok anlaşılır olmuyor fotoğraf olmadan ancak şifon kek ilk denemem olduğu için yaparken dikkatimi buna verdim ve çekemedim. Tekrar denediğimde video çekeceğim söz 😌
•afiyet olsun 😋
görüntü harika, çok severim bu tarz kekleri :)
YanıtlaSilBende baylıyorummm çok teşekkür ederim :)
SilIspanak ve pancarla harika bir kek olmuş :)
YanıtlaSilDimi yaaaa çok teşekkürler :)))))
SilNe kadar tatlı görünüyor, emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimm:))
SilMerhaba efenim ben fatofotofan.
YanıtlaSilBloğunuzda enfes tarifler var hemen +g plus ta paylaştım.
Sevgiler
.
Bende beklerim bloğuma
http://fatofotofan.blogspot.com
Teşekkür ederim tabi ki :)
SilHarika bir tarif olmuş. Aklıma getirdiniz bugün çocuklara yapayım bu tarifi
YanıtlaSilYapın vallaaa çocuklar baylıyorrr :) teşekkür ederimmm :)
YanıtlaSilGeldim bile❤
YanıtlaSilHoşgeldinnnn🥰🥰🥰
Silharika gözüküyor canım
YanıtlaSilÇoooo teşekkür ederimm🥰🥰🥰
SilTam yemelik.. Şeker mi şeker.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAyy sizden bunu duymakkkk çok teşekkür ederim 🥰☺️☺️
SilÇok sevimli olmuş elinize emeğinize sağlık❤
YanıtlaSilgulayinmutfagindan@blogspot.com Sevgiler
Çok teşekkür ederimmm☺️
SilKesinlikle deneyinnnnn ☺️
YanıtlaSilIspanaklar bu kadar koyu yeşil mi oluyor? Benimkiler çok renksizmiş o zaman...
YanıtlaSilPancarla gerçekten nefis bir kek oluyor.
Koyu değil kiiii. 🤷🏻♀️
SilNee şirin bir şeymiş buuu bayıldımm:) Çocuklar çok sever bu keki. Ellerinize sağlık. Denemek lazım. :)
YanıtlaSildeneyin anında bitiyor :)
SilGüzel ve ilginç bir tarif. Elinize ve emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilÇok sevimli ve bir o kadarda ilginç olmuş , ellerinize sağlık.
YanıtlaSil